fbpx
Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates

 

Cleaning sink with sponge

Вашата мивка и смесител всекидневно са изложени на различни фактори, които могат да замърсят и навредят на тяхното качество. В това число влизат гореща и студена вода, както и различни мазнини и хранителни отпадъци. Ние в hansgrohe добре разбираме, че всяко домакинство се сблъсква с тези замърсители и затова главната ни цел е да създаваме продукти, които да са устойчиви и висококачествени. В днешната статия ще споделим с вас няколко различни трика за почистване на вашата мивка и смесител, за да можете да удължите техния живот.

 

Неръждаема стомана и хромирано покритие – най-добрите материали за вашето кухненско оборудване

За да сме сигурни, че ще предложим най-доброто качество на нашите потребители, ние никога не правим компромис с материалите, които използваме. Ето защо за кухненските мивки и смесители, ние от hansgrohe се спряхме на висококачествено хромирано покритие или неръждаема стомана. И двата материала са устойчиви на различни замърсители и същевременно изключително лесни за поддържане. Ако използвате правилните продукти и техника на почистване, ще можете да се радвате на изключителен блясък във вашата кухня.

Всички мивки на hansgrohe са изработени от неръждаема стомана, с други думи – издръжливи на протичане, ръжда и са антибактериални. Но без значение от материала на вашата мивка, има няколко основни правила, които трябва да спазвате при поддръжката им!

 

Как да поддържате смесителя в перфектно състояние?

Ето и някои от правилата, които задължително трябва да спазвате, ако искате да използвате кухненския си смесител още дълго време: 

  1. Не използвайте силни почистващи препарати, които съдържат белина, хидрохлоридна или оцетна киселина. В противен случай можете да нарушите покритието на вашия смесител.

  2.          Също така избягвайте да използвате груби или по-твърди гъби за почистване!

  3.          Никога не пръскайте с почистващия препарат директно върху повърхността/смесителя и не смесвайте различни продукти. За да сте сигурни, че правите всичко правилно, можете да следвате инструкциите за поддръжка предоставени ви от производителя.

  4.          Най-добрият начин за премахване на варовик от кухненски смесител е чрез препарат съдържащ лимонена киселина. Отново напомняме да не прилагате течността директно върху смесителя. Използвайте памучен парцал или мека гъба, върху която да нанесете препарата. След това внимателно изчистете смесителя. Изчакайте известно време преди да премахнете препарата с вода.

  5.          За финал, използвайте суха памучна кърпа, за да подсушите смесителя.

Ако правилно почиствате и успявате да премахнете варовика от смесителите си, това ще има дългосрочни ползи за вас и продукта, който използвате. Освен от естетична гледна точка, варовика можете да наруши и правилното функциониране на смесителя.

Знаем, че за някои от вас почистването на кухненското оборудване може и да не е любима задача, но повярвайте ни, че ще си спестите доста неприятности, ако го правите редовно. Ако разполагате с hansgrohe продукт и в частност подвижния душ, молим ви да следвате точни указания за почистване на този продукт. Имайте предвид, че гаранцията не покрива неправилно използване и поддържане на продукта. 

 

С внимание към всеки детайл

Дюзите, които определят вида на разпръскване на вашия смесител, са друг много важен компонент, който задължително трябва да почиствате редовно. По-голямата част от дюзите, които продуктите на Хансгрое използват са с така наречената QuickClean технология. Това позволява да ги почиствате без да се налага използването на препарат. Всичко се прави на ръка!

Ако hansgrohe смесителя, който използвате е с QuickClean технология, това означава, че дюзите са силиконови. Това ви позволява да почистите варовика с едно бързо движение на вашия пръст. Просто потъркайте дюзите и след това пуснете водата да тече. Това е всичко, което трябва да направите!

В много редки случаи, може да се наложи да почистите дюзите по-старателно. Тогава ще е необходимо да ги свалите от смесителя и да ги поставите в съд с препарат с лимонена киселина. След около 10 минути можете да ги изкарате и измиете с чиста вода. Ако това не помогне, можете да повторите целия процес!

Това бяха няколко бързи и лесни съвета, с които да поддържате чистотата във вашата кухня. Съветваме ми редовно да ги прилагате, за да можете да използвате по-дълго време вашите кухненски продукти.

 

Основно Меню